Полякът Патрик Стош  от отбора Востер спечели сутрешния подетап от

...
Полякът Патрик Стош  от отбора Востер спечели сутрешния подетап от
Коментари Харесай

Поляк най-бърз в подетапа до Габрово от Обиколката на България

Полякът Патрик Стош  от тима Востер завоюва утринния подетап от третия стадий на 69-ата колоездачната Обиколка на България. Шампионът от 2020 година бе най-бърз по 72-километрото трасе сред Троян и Габрово и приключи с време 1:17:02 при междинна скорост 49.849 km/. Кметицата на Община Габрово Таня Христова връчи купата на Стош.

Полякът изпревари с заключителен спринт сънародника си Марцели Богуславски от тима на Мазовше и италианеца Франческо ди Феличе от Галина Екотек Лукини.

Най-добре представилият се българин бе националът Мартин Маринов, който се подреди 28-и.

Носител на жълтата фланелка продължава да бъде украинецът Кирило Царенко от италианския отбор Галина Екотек Лукини. Зеленото трико за най-хубав спринтьор облече Балаш Роза от унгарския тим Епронекс. Швейцарецът Роланд Талман продължава да бъде притежател на бялата фланелка на червени точки за най-хубав катерач.

Вторият подетап за деня от Трявна до Сливен е с дължина 141 километра и започва в 15:30 часа. В него са планувани четири награди за катерачи – при започване на стадия (на 30-тия км от старта – прохода на Републиката) и три към края – към Боров дол (преди 100-тния км), на Бяла паланка (преди 110-тия км) и на 120-тия след град Бяла. В този подетап е очакван и един спринт за интензивност преди Гурково (на 50-тия км).

БНР
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР